Prof_univ_dr_Vinereanu_Mihai_presedinte_ANDR_

CADRU LEGAL

 

TERMENI ȘI CONDIȚII

Termeni și Condiții

Termenii și condițiile au fost actualizate ultima dată pe 15 IUNIE 2024
1. Introducere
Acești Termeni și condiții se aplică acestui site web.

2. Cu titlu de obligativitate
Prin accesarea sau utilizarea în alt mod a acestui site, ești de acord cu respectarea acestor Termeni și condiții stabiliți mai jos. Simpla utilizare a acestui site implică cunoașterea și acceptarea acestor Termeni și condiții. În unele cazuri particulare, este posibil să îți cerem acordul explicit.
3. Comunicare electronică
Prin utilizarea acestui site sau comunicarea cu noi prin mijloace electronice, iei la cunoștință și ești de acord cu faptul că putem comunica electronic cu tine pe site-ul nostru sau prin trimiterea unui e-mail către tine și ești de acord ca toate acordurile, notificările, dezvăluirile și alte comunicări pe care ți le transmitem în mod electronic să îndeplinească orice cerință legală, inclusiv, dar fără a se limita la cerința ca astfel de comunicări să fie în scris.
4. Proprietate intelectuală
Noi sau licențiatorii noștri deținem și controlăm toate drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală din site și datele, informațiile și alte resurse afișate de sau accesibile pe site.
4.1 Toate drepturile sunt rezervate
Cu excepția cazului în care un conținut specific impune altfel, nu ți se acordă o licență sau orice alt drept în baza drepturilor de autor, a mărcii comerciale, a brevetelor sau a altor drepturi de proprietate intelectuală. Acest lucru înseamnă că nu vei utiliza, copia, reproduce, reda, afișa, distribui, îngloba în orice mediu electronic, modifica, inversa, decompila, transfera, descărca, transmite, monetiza, vinde, comercializa sau promova orice resurse de pe acest site web. sub orice formă, fără permisiunea noastră scrisă exprimată în prealabil, cu excepția și numai în măsura în care se stipulează altfel în reglementările legale obligatorii (cum ar fi dreptul de a cita).
5. Buletin de știri
Independent de cele de mai sus, poți transmite buletinul nostru de știri în formă electronică altora care ar putea fi interesați să viziteze site-ul nostru web.
6. Proprietatea unei terțe părți
Site-ul nostru poate include legături sau alte referințe la site-urile web ale altor părți. Nu monitorizăm și nu examinăm conținutul site-urilor web ale altor părți către care acest site web face trimitere. Produsele sau serviciile oferite de alte site-uri web vor fi supuse Termenilor și condițiilor aplicabile ale acestor terțe părți. Opiniile exprimate sau materialele care apar pe aceste site-uri nu sunt neapărat împărtășite sau aprobate de noi.
Nu vom fi responsabili pentru practicile de confidențialitate sau conținutul acestor site-uri. Vei suporta toate riscurile asociate cu utilizarea acestor site-uri web și a oricăror servicii terțe conexe. Nu vom accepta nicio responsabilitate pentru orice pierdere sau daună de orice fel, indiferent ce a cauzat-o, ca urmare a dezvăluirii de către tine a informațiilor personale către terți.
7. Utilizare în mod responsabil
Vizitând site-ul nostru, ești de acord să îl utilizezi numai în scopurile prevăzute și permise de acești Termeni, orice contracte suplimentare încheiate cu noi și legile, reglementările și practicile online general acceptate și liniile directoare din industrie. Nu trebuie să utilizezi site-ul sau serviciile noastre pentru a utiliza, publica sau distribui orice material care constă din (sau este legat de) software de calculator rău intenționat; să utilizezi datele colectate de pe site-ul nostru pentru orice activitate de marketing direct; să desfășori orice activități de colectare sistematică sau automată a datelor pe sau în legătură cu site-ul nostru.
Angajarea în orice activitate care cauzează sau poate provoca daune site-ului sau care interferează cu performanța, disponibilitatea sau accesibilitatea site-ului este strict interzisă.
8. Înregistrare
Poți înregistra un cont pe site-ul nostru web. În timpul acestui proces, ți se poate cere să alegi o parolă. Îți aparține responsabilitatea pentru păstrarea confidențialității parolelor și informațiilor despre cont și ești de acord să nu partajezi parolele, informațiile despre cont sau accesul securizat la site-ul sau serviciile noastre cu nicio altă persoană. Nu trebuie să permiți altei persoane să îți utilizeze contul pentru a accesa site-ul web, deoarece sunteți porți responsabilitatea pentru toate activitățile care apar prin utilizarea parolelor sau conturilor tale. Trebuie să ne anunți imediat ce iei la cunoștință faptul că există vreo divulgare a parolei tale.
După închiderea contului, nu vi încerca să înregistrezi un cont nou fără permisiunea noastră.
9. Conținutul postat de tine
Este posibil să oferim diverse instrumente de comunicare liberă pe site-ul nostru web, cum ar fi comentarii pe blog, postări pe blog, forumuri, panouri de mesaje, evaluări și recenzii și diverse servicii de social media. Este posibil să nu fie fezabil pentru noi să examinăm sau să monitorizăm tot conținutul pe care tu sau alții îl puteți partaja sau trimite pe sau prin intermediul site-ului nostru web. Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a revizui conținutul și de a monitoriza utilizarea și activitatea de pe site-ul nostru web și de a elimina sau respinge orice conținut, la propria noastră discreție. Prin postarea de informații sau prin utilizarea oricăror instrumente de comunicare deschise, așa cum s-a menționat, ești de acord că tot conținutul tău va respecta acești Termeni și condiții și nu va fi ilegal sau interzis sau să încalce drepturile legale ale oricărei persoane.
10. Trimiterea ideilor
Nu trimite idei, invenții, lucrări de autor sau alte informații care pot fi considerate propria ta proprietate intelectuală, cu excepția cazului în care am semnat mai întâi un acord privind proprietatea intelectuală sau un acord de nedivulgare. Dacă ne furnizezi informațiile în absența unui astfel de acord scris, ne acorzi o licență mondială, irevocabilă, neexclusivă, fără drepturi de autor pentru a utiliza, reproduce, stoca, adapta, publica, traduce și distribui conținutul tău prin orice mijloc existent sau viitor.
11. Încetarea utilizării
Putem, la propria noastră discreție, în orice moment, să modificăm sau să întrerupem accesul, temporar sau permanent, la site-ul web sau la orice serviciu de pe acesta. Ești de acord că nu vom fi răspunzători față de tine sau de orice altă terță parte pentru orice astfel de modificare, suspendare sau întrerupere a posibilității de acces ori utilizare a site-ului web ori a conținutului pe care l-ai partajat pe site. Nu vei avea dreptul la nicio compensație sau altă plată, chiar dacă anumite caracteristici, setări și/sau orice Conținut cu care ai contribuit sau pe care ai ajuns să te bazezi sunt pierdute definitiv. Nu trebuie să ocolești sau să eviți, ori să încerci să ocolești sau să eviți orice măsuri de restricționare a accesului pe site-ul nostru web.
12. Garanții și răspundere
Nimic din această secțiune nu va limita sau exclude nicio garanție implicită prin lege, limitarea sau excluderea căreia ar fi ilegale. Acest site web și tot conținutul de pe site sunt furnizate ca atare și în măsura disponibilității actuale și pot include inexactități sau erori tipografice. Respingem în mod explicit toate garanțiile de orice fel, fie ele explicite sau implicite, cu privire la disponibilitatea, acuratețea sau caracterul complet al Conținutului. Nu oferim nicio garanție că:
-acest site web sau conținutul nostru îți vor satisface cerințele;
-acest site web va fi disponibil în mod neîntrerupt, în timp util, sigur sau fără erori.
Nimic de pe acest site web nu constituie sau este menit să constituie sfaturi juridice, financiare sau medicale de orice fel. Pentru consultanță, ar trebui să consulți un profesionist corespunzător.
Următoarele dispoziții ale acestei secțiuni se vor aplica în măsura maximă permisă de legea aplicabilă și nu vor limita sau exclude răspunderea noastră cu privire la orice problemă pe care ar fi ilegal sau interzis să o limităm pentru care ar fi ilegal sau interzis să ne excludem răspunderea. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru orice daune directe sau indirecte (inclusiv orice daune legate de pierderea profiturilor ori veniturilor, pierderea ori deteriorarea datelor, software-ului ori a bazelor de date sau pierderea ori deteriorarea proprietății sau datelor) suportate de tine sau de orice terță parte, care rezultă din accesarea sau sau utilizarea de către tine a site-ului nostru web.
Cu excepția măsurii în care orice contract suplimentar prevede în mod expres altceva, răspunderea noastră maximă față de tine pentru toate daunele care decurg din, sau legate de, site-ul web sau de orice produse și servicii comercializate sau vândute prin intermediul site-ului, indiferent de forma acțiunii legale care impune răspunderea (indiferent dacă pe baza contractului, echitate, neglijență, conduită intenționată, delict sau altă formă de acțiune legală) vor fi limitate la prețul total pe care ni l-ai plătit pentru a cumpăra astfel de produse sau servicii sau pentru a utiliza site-ul web. O astfel de limită se va aplica în totalitate tuturor revendicărilor, acțiunilor și cauzelor de acțiune de orice fel și natură.
13. Confidențialitate
Pentru a accesa site-ul și/sau serviciile noastre, este posibil să ți se solicite să furnizezi anumite informații despre tine, în cadrul procesului de înregistrare. Ești de acord ca orice informație pe care o furnizezi să fie întotdeauna exactă, corectă și actualizată.
Am elaborat o politică pentru a răspunde oricăror probleme de confidențialitate pe care le-ai putea avea. Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți Declarația noastră de confidențialitate și Politica noastră privind cookie-urile.
14. Accesibilitate
Ne-am luat angajamentul de a face conținutul pe care îl oferim accesibil persoanelor cu dizabilități. Dacă ai un handicap și nu poți accesa vreuna dintre porțiunile site-ului nostru din cauza dizabilității, te rugăm să ne trimiți o notificare care să cuprindă o descriere detaliată a problemei pe care ai întâmpinat-o. Dacă problema este ușor identificabilă și rezolvabilă în conformitate cu instrumentele și tehnicile IT standard în industrie, o vom rezolva cu promptitudine.
15. Restricții la export/conformare la legislație
Accesul la site din teritorii sau țări în care conținutul sau achiziționarea produselor sau serviciilor vândute pe site sunt interzise. Nu poți utiliza acest site web dacă acest lucru încalcă legile și reglementările de export din România.
16. Cesiune
Nu poți cesiona, transfera sau subcontracta niciunul dintre drepturile și/sau obligațiile tale în conformitate cu acești Termeni și condiții, în totalitate sau parțial, către niciun terț fără acordul nostru prealabil, exprimat în scris. Orice presupusă cesiune care încalcă această secțiune va fi nulă.
17. Încălcarea acestor Termeni și condiții
Fără a aduce atingere celorlalte drepturi care ne revin în baza acestor Termeni și Condiții, dacă încalci în vreun fel acești Termeni și Condiții, putem lua măsurile pe care le considerăm adecvate pentru a face față încălcării, inclusiv suspendarea temporară sau definitivă a accesului tău la site, contactând furnizorul tău de servicii de internet pentru a solicita blocarea accesului la site web și/sau inițierea de acțiuni în justiție împotriva ta.
18. Despăgubire
Ești de acord să ne despăgubești, să ne aperi și să ne menții în afara oricărei acuzații, revendicări, răspunderi, daune, pierderi și cheltuieli, referitoare la încălcarea acestor Termeni și condiții și a legilor aplicabile, inclusiv drepturile de proprietate intelectuală și drepturile de confidențialitate. Ne vei rambursa cu promptitudine pentru daunele, pierderile, costurile și cheltuielile legate de sau care decurg din astfel de daune.
19. Renunțare
Nerespectarea oricărei dispoziții prevăzute în acești Termeni și Condiții și în orice Acord sau neexercitarea oricărei opțiuni de reziliere nu va fi interpretată ca renunțarea la aceste prevederi și nu va afecta valabilitatea acestor Termeni și Condiții sau a oricărui Acord sau orice parte a acestora, sau dreptul ulterior de a pune în aplicare fiecare dispoziție.
20. Limba
Acești Termeni și condiții vor fi interpretați și înțeleși exclusiv în Română. Toate notificările și corespondența vor fi scrise exclusiv în limba respectivă.
21. Întregul acord
Acești Termeni și condiții, împreună cu Declarația noastră de confidențialitate și Politica privind cookie-urile, vor constitui întregul acord între tine și Partidul A.N.R.D. în legătură cu utilizarea de către tine a acestui site web.
22. Actualizarea acestor Termeni și condiții
Este posibil să actualizăm periodic acești Termeni și condiții. Data prevăzută la începutul acestor Termeni și condiții este ultima dată de revizuire. Îți vom oferi o notificare scrisă cu privire la orice modificări sau actualizări, iar Termenii și condițiile revizuite vor intra în vigoare de la data la care îți vom oferi o astfel de notificare. Continuarea utilizării acestui site web după publicarea modificărilor sau actualizărilor va fi considerată o notificare a acceptării tale de a respecta și de a fi obligat de acești Termeni și Condiții. Pentru a solicita o versiune anterioară a acestor Termeni și condiții, te rugăm să ne contactezi.
23. Alegerea legislației aplicabile și a jurisdicției
Acești Termeni și condiții se vor supune legilor din România. Orice litigii legate de acești Termeni și Condiții vor fi supuse jurisdicției instanțelor judecătorești din România. În cazul în care o parte sau dispoziție a acestor Termeni și Condiții este considerată de o instanță sau de o altă autoritate ca fiind invalidă și/sau inaplicabilă conform legislației aplicabile, o astfel de parte sau dispoziție va fi modificată, ștearsă și/sau aplicată în măsura maximă permisă, astfel încât să pună în aplicare intenția acestor Termeni și condiții. Celelalte prevederi nu vor fi afectate.
24. Informații de contact
Acest site web este deținut și operat de Partidul A.N.R.D. din România.
Ne poți contacta în legătură cu acești Termeni și condiții prin pagina noastră de CONTACT


Domeniul de aplicare al acestor informații

Această Politică de confidențialitate descrie prelucrarea datelor introduse sau colectate pe site și prin aplicațiile în care sunt publicate, fie că sunt proprietățile noastre digitale sau aplicațiile pe care le punem la dispoziție pe platforme sau site-uri terțe. Aplicăm această politică de confidențialitate în conformitate cu legile aplicabile în locurile în care ne desfasurăm activitatea. În unele cazuri, este posibil să oferim notificări suplimentare de confidențialitate specifice anumitor proceduri sau regiuni. Termenii descriși în informațiile suplimentare menționate mai jos trebuiesc citiți împreună cu aceste informații.
Vă rugăm să rețineți că atunci când utilizatorul ne oferă informații pe un site sau platformă terță parte (de exemplu, prin aplicațiile noastre), datele trimise pot fi colectate separat de site-ul sau platforma terță parte. Informațiile pe care le colectăm sunt protejate de această politică de confidențialitate, în timp ce cele colectate de site-ul sau platforma terță parte sunt supuse practicilor de confidențialitate ale site-ului sau platformei terțelor părți. Alegerile făcute de utilizator cu privire la confidențialitate pe site-ul sau platforma terților nu vor fi aplicate utilizării datelor colectate direct prin aplicațiile noastre. Site-urile și aplicațiile noastre pot conține, de asemenea, legături către alte site-uri care nu aparțin sau nu sunt controlate de noi și nu suntem responsabili pentru practicile de confidențialitate ale acestor site-uri. Atunci când utilizatorul părăsește site-urile sau aplicațiile noastre, vă recomandăm să luați notă de ele și să citiți politicile de confidențialitate ale altor site-uri care vă pot colecta datele personale.

Cine suntem
Adresa site-ului nostru este: https://www.anrd.ro 

Ce date personale colectăm și de ce le colectăm
Printre datele personale colectate de A.N.R.D., fie independent, fie prin intermediul terților, se numără:
Cookie-uri;
Date de utilizare;
E-mail;
Nume;
Numele de familie;
Număr de telefon;
Detalii complete despre fiecare tip de date colectate sunt furnizate în secțiunile dedicate din această politică de confidențialitate sau prin texte informative specifice afișate înainte de colectarea datelor. Datele personale pot fi furnizate în mod gratuit de către utilizator sau, în cazul datelor de utilizare, colectate automat la utilizarea site-ului. Dacă nu se specifică altfel, toate datele solicitate de A.N.R.D sunt obligatorii. În cazul în care utilizatorul refuză să le comunice, poate fi imposibil ca A.N.R.D să furnizeze serviciul solicitat. În cazurile în care A.N.R.D indică unele date ca fiind opționale, utilizatorii sunt liberi să se abțină de la a comunica astfel de date, fără ca aceasta să aibă vreo consecință asupra disponibilității serviciului sau asupra solicitării. Utilizatorii care au îndoieli cu privire la datele care sunt obligatorii sunt încurajați să contacteze proprietarul.
Orice utilizare a Cookie-urilor  sau a altor instrumente de urmărire de către A.N.R.D sau de către proprietarii de servicii terțe utilizate de A.N.R.D, cu excepția cazului în care se specifică altfel, are scopul de a furniza serviciul solicitat de utilizator, pe lângă scopurile ulterioare descrise în prezentul document și în politica de cookie-uri. Utilizatorul își asumă responsabilitatea pentru datele cu caracter personal ale terților obținute, publicate sau partajate prin A.N.R.D și garantează că are dreptul de a le comunica sau de a le difuza, eliberând proprietarul de orice răspundere față de terți.


Metoda și locul de prelucrare a datelor colectate
METODA DE TRATAMENT A DATELOR
Proprietarul ia măsuri de securitate adecvate pentru a preveni accesul neautorizat, dezvăluirea, modificarea sau distrugerea datelor cu caracter personal. Prelucrarea se realizează folosind instrumente informatice și/sau telematice, cu metode organizatorice și cu logica strict legată de scopurile indicate. Pe lângă proprietar, în unele cazuri, pot avea acces la date și alți subiecți implicați în organizarea METODA DE TRATAMENT A DATELOR
Proprietarul ia măsuri de securitate adecvate pentru a preveni accesul neautorizat, dezvăluirea, modificarea sau distrugerea datelor cu caracter personal. Prelucrarea se realizează folosind instrumente informatice și/sau telematice, cu metode organizatorice și cu logica strict legată de scopurile indicate. Pe lângă proprietar, în unele cazuri, pot avea acces la date și alți subiecți implicați în organizarea METODA DE TRATAMENT A DATELOR
Proprietarul ia măsuri de securitate adecvate pentru a preveni accesul neautorizat, dezvăluirea, modificarea sau distrugerea datelor cu caracter personal. Prelucrarea se realizează folosind instrumente informatice și/sau telematice, cu metode organizatorice și cu logica strict legată de scopurile indicate. Pe lângă proprietar, în unele cazuri, pot avea acces la date și alți subiecți implicați în organizarea A.N.R.D. (administrativ, comercial, de marketing, juridic, administratori de sistem) sau subiecți externi (servicii tehnice terțe, furnizori de găzduire). numiți, dacă este necesar, procesori de date de către proprietar. Lista actualizată poate fi oricând solicitată de la operatorul de date.
BAZA JURIDICĂ A PRELUCRĂRII
Proprietarul prelucrează datele personale referitoare la utilizator dacă există una dintre următoarele condiții:
– Utilizatorul și-a dat consimțământul pentru unul sau mai multe scopuri specifice;
Notă:
În unele jurisdicții, proprietarul poate fi autorizat să prelucreze datele cu caracter personal fără consimțământul utilizatorului sau fără altul dintre bazele legale specificate mai jos, atâta timp cât utilizatorul nu se opune („opt-out”) la un astfel de tratament. Totuși, acest lucru nu este aplicabil în cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal este guvernată de legislația europeană privind protecția datelor cu caracter personal:
– prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract cu utilizatorul și/sau pentru executarea unor măsuri precontractuale;
– prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei obligații legale căreia îi este supus operatorul de date;
– prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini de interes public sau pentru exercitarea autorității publice încredințate titularului;
– prelucrarea este necesară pentru urmărirea interesului legitim al operatorului de date sau al terților.
Cu toate acestea, este întotdeauna posibil să se ceară proprietarului să clarifice temeiul juridic concret al fiecărui tratament și în special să precizeze dacă tratamentul se bazează pe lege, prevăzut de contract sau necesar pentru încheierea unui contract.
LOC
Datele sunt prelucrate la sediile de operare ale proprietarului și în orice alt loc în care se află părțile implicate în prelucrare. Pentru mai multe informații, contactați proprietarul. Datele personale ale utilizatorului pot fi transferate într-o altă țară decât cea în care se află utilizatorul.
Pentru a obține informații suplimentare despre locul prelucrării, utilizatorul poate consulta secțiunea referitoare la detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Utilizatorul are dreptul de a obține informații cu privire la temeiul juridic al transferului de date în afara Uniunii Europene sau către o organizație internațională de drept internațional public sau formată din două sau mai multe țări, precum ONU, precum și cu privire la măsurile de securitate adoptate de proprietar pentru protejarea datelor.Utilizatorul poate verifica dacă unul dintre transferurile descrise mai sus are loc examinând secțiunea din prezentul document referitoare la detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal sau să solicite informații de la proprietar contactându-l la adresa e-mail (secretariat@anrd.ro) indicată în deschidere.
PERIOADA DE PĂSTRARE
Datele sunt prelucrate și stocate pe timpul necesar pentru scopurile pentru care au fost colectate.
Prin urmare:
– Datele personale colectate în scopuri legate de executarea unui contract între proprietar și utilizator vor fi păstrate până la finalizarea executării acestui contract.
– Datele cu caracter personal colectate în scopuri legate de interesul legitim al proprietarului vor fi păstrate până la satisfacerea acestui interes. Utilizatorul poate obține informații suplimentare cu privire la interesul legitim urmărit de proprietar în secțiunile relevante ale acestui document sau contactând proprietarul. Atunci când prelucrarea se bazează pe consimțământul utilizatorului, proprietarul poate păstra datele cu caracter personal mai mult timp până la revocarea acestui consimțământ. În plus, proprietarul poate fi obligat să păstreze datele cu caracter personal pentru o perioadă mai lungă în conformitate cu o obligație legală sau prin ordinul unei autorități. La sfârșitul perioadei de păstrare, datele personale vor fi șterse. Prin urmare, la sfârșitul acestui termen dreptul de acces, anulare, rectificare și dreptul la portabilitatea datelor nu mai pot fi exercitate. Pentru utilizatorii care se înregistrează pe site-ul nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale în orice moment (cu excepția numelui de utilizator pe care nu îl pot schimba). De asemenea, administratorii site-urilor web pot vedea și edita aceste informații.
 (administrativ, comercial, de marketing, juridic, administratori de sistem) sau subiecți externi (servicii tehnice terțe, furnizori de găzduire). numiți, dacă este necesar, procesori de date de către proprietar. Lista actualizată poate fi oricând solicitată de la operatorul de date.
BAZA JURIDICĂ A PRELUCRĂRII
Proprietarul prelucrează datele personale referitoare la utilizator dacă există una dintre următoarele condiții:
– Utilizatorul și-a dat consimțământul pentru unul sau mai multe scopuri specifice;
Notă:
În unele jurisdicții, proprietarul poate fi autorizat să prelucreze datele cu caracter personal fără consimțământul utilizatorului sau fără altul dintre bazele legale specificate mai jos, atâta timp cât utilizatorul nu se opune („opt-out”) la un astfel de tratament. Totuși, acest lucru nu este aplicabil în cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal este guvernată de legislația europeană privind protecția datelor cu caracter personal:
– prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract cu utilizatorul și/sau pentru executarea unor măsuri precontractuale;
– prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei obligații legale căreia îi este supus operatorul de date;
– prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini de interes public sau pentru exercitarea autorității publice încredințate titularului;
– prelucrarea este necesară pentru urmărirea interesului legitim al operatorului de date sau al terților.
Cu toate acestea, este întotdeauna posibil să se ceară proprietarului să clarifice temeiul juridic concret al fiecărui tratament și în special să precizeze dacă tratamentul se bazează pe lege, prevăzut de contract sau necesar pentru încheierea unui contract.
LOC
Datele sunt prelucrate la sediile de operare ale proprietarului și în orice alt loc în care se află părțile implicate în prelucrare. Pentru mai multe informații, contactați proprietarul. Datele personale ale utilizatorului pot fi transferate într-o altă țară decât cea în care se află utilizatorul.
Pentru a obține informații suplimentare despre locul prelucrării, utilizatorul poate consulta secțiunea referitoare la detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Utilizatorul are dreptul de a obține informații cu privire la temeiul juridic al transferului de date în afara Uniunii Europene sau către o organizație internațională de drept internațional public sau formată din două sau mai multe țări, precum ONU, precum și cu privire la măsurile de securitate adoptate de proprietar pentru protejarea datelor.Utilizatorul poate verifica dacă unul dintre transferurile descrise mai sus are loc examinând secțiunea din prezentul document referitoare la detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal sau să solicite informații de la proprietar contactându-l la adresa e-mail (secretariat@anrd.ro) indicată în deschidere.
PERIOADA DE PĂSTRARE
Datele sunt prelucrate și stocate pe timpul necesar pentru scopurile pentru care au fost colectate.
Prin urmare:
– Datele personale colectate în scopuri legate de executarea unui contract între proprietar și utilizator vor fi păstrate până la finalizarea executării acestui contract.
– Datele cu caracter personal colectate în scopuri legate de interesul legitim al proprietarului vor fi păstrate până la satisfacerea acestui interes. Utilizatorul poate obține informații suplimentare cu privire la interesul legitim urmărit de proprietar în secțiunile relevante ale acestui document sau contactând proprietarul. Atunci când prelucrarea se bazează pe consimțământul utilizatorului, proprietarul poate păstra datele cu caracter personal mai mult timp până la revocarea acestui consimțământ. În plus, proprietarul poate fi obligat să păstreze datele cu caracter personal pentru o perioadă mai lungă în conformitate cu o obligație legală sau prin ordinul unei autorități. La sfârșitul perioadei de păstrare, datele personale vor fi șterse. Prin urmare, la sfârșitul acestui termen dreptul de acces, anulare, rectificare și dreptul la portabilitatea datelor nu mai pot fi exercitate. Pentru utilizatorii care se înregistrează pe site-ul nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale în orice moment (cu excepția numelui de utilizator pe care nu îl pot schimba). De asemenea, administratorii site-urilor web pot vedea și edita aceste informații.
 (administrativ, comercial, de marketing, juridic, administratori de sistem) sau subiecți externi (servicii tehnice terțe, furnizori de găzduire). numiți, dacă este necesar, procesori de date de către proprietar. Lista actualizată poate fi oricând solicitată de la operatorul de date.
BAZA JURIDICĂ A PRELUCRĂRII
Proprietarul prelucrează datele personale referitoare la utilizator dacă există una dintre următoarele condiții:
– Utilizatorul și-a dat consimțământul pentru unul sau mai multe scopuri specifice;
Notă:
În unele jurisdicții, proprietarul poate fi autorizat să prelucreze datele cu caracter personal fără consimțământul utilizatorului sau fără altul dintre bazele legale specificate mai jos, atâta timp cât utilizatorul nu se opune („opt-out”) la un astfel de tratament. Totuși, acest lucru nu este aplicabil în cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal este guvernată de legislația europeană privind protecția datelor cu caracter personal:
– prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract cu utilizatorul și/sau pentru executarea unor măsuri precontractuale;
– prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei obligații legale căreia îi este supus operatorul de date;
– prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini de interes public sau pentru exercitarea autorității publice încredințate titularului;
– prelucrarea este necesară pentru urmărirea interesului legitim al operatorului de date sau al terților.
Cu toate acestea, este întotdeauna posibil să se ceară proprietarului să clarifice temeiul juridic concret al fiecărui tratament și în special să precizeze dacă tratamentul se bazează pe lege, prevăzut de contract sau necesar pentru încheierea unui contract.
LOC
Datele sunt prelucrate la sediile de operare ale proprietarului și în orice alt loc în care se află părțile implicate în prelucrare. Pentru mai multe informații, contactați proprietarul. Datele personale ale utilizatorului pot fi transferate într-o altă țară decât cea în care se află utilizatorul.
Pentru a obține informații suplimentare despre locul prelucrării, utilizatorul poate consulta secțiunea referitoare la detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Utilizatorul are dreptul de a obține informații cu privire la temeiul juridic al transferului de date în afara Uniunii Europene sau către o organizație internațională de drept internațional public sau formată din două sau mai multe țări, precum ONU, precum și cu privire la măsurile de securitate adoptate de proprietar pentru protejarea datelor.Utilizatorul poate verifica dacă unul dintre transferurile descrise mai sus are loc examinând secțiunea din prezentul document referitoare la detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal sau să solicite informații de la proprietar contactându-l la adresa e-mail (secretariat@anrd.ro) indicată în deschidere.
PERIOADA DE PĂSTRARE
Datele sunt prelucrate și stocate pe timpul necesar pentru scopurile pentru care au fost colectate.
Prin urmare:
– Datele personale colectate în scopuri legate de executarea unui contract între proprietar și utilizator vor fi păstrate până la finalizarea executării acestui contract.
– Datele cu caracter personal colectate în scopuri legate de interesul legitim al proprietarului vor fi păstrate până la satisfacerea acestui interes. Utilizatorul poate obține informații suplimentare cu privire la interesul legitim urmărit de proprietar în secțiunile relevante ale acestui document sau contactând proprietarul. Atunci când prelucrarea se bazează pe consimțământul utilizatorului, proprietarul poate păstra datele cu caracter personal mai mult timp până la revocarea acestui consimțământ. În plus, proprietarul poate fi obligat să păstreze datele cu caracter personal pentru o perioadă mai lungă în conformitate cu o obligație legală sau prin ordinul unei autorități. La sfârșitul perioadei de păstrare, datele personale vor fi șterse. Prin urmare, la sfârșitul acestui termen dreptul de acces, anulare, rectificare și dreptul la portabilitatea datelor nu mai pot fi exercitate. Pentru utilizatorii care se înregistrează pe site-ul nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale în orice moment (cu excepția numelui de utilizator pe care nu îl pot schimba). De asemenea, administratorii site-urilor web pot vedea și edita aceste informații.


Scopul prelucrării datelor colectate
Datele utilizatorului sunt colectate pentru a permite proprietarului să-și furnizeze serviciile, precum și în următoarele scopuri:
STATISTICA SI CONTACTAREA UTILIZATORUL
Pentru a obține informații suplimentare detaliate cu privire la scopurile prelucrării și la datele cu caracter personal concret relevante pentru fiecare scop, utilizatorul se poate referi la secțiunile relevante ale acestui document.
COMENTARII
Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele afișate în formularul de comentarii, precum și adresa IP a vizitatorului și șirul de agenti folosiți de browser-ul utilizatorului pentru a facilita detectarea spam-ului. Dacă lăsați un comentariu, acesta și metadatele sale sunt păstrate pe termen nelimitat. Acesta este modul în care putem recunoaște și aproba automat orice comentarii ulterioare, în loc să le ținem într-o coadă de moderare.
MEDIA
Dacă încărcați imagini pe site, ar trebui să evitați să încărcați imagini care includ date de locație încorporate (EXIF GPS). Vizitatorii site-ului web pot descărca și extrage orice date despre locație din imaginile de pe site.
FORMULAR DE CONTACT
Prin completarea formularului de contact cu datele sale, utilizatorul își dă acordul pentru utilizarea acestora pentru a răspunde solicitărilor de informații, sau de orice altă natură indicată de antetul formularului.
Date personale colectate: prenume; e-mail; nume; telefon; e-mail
CONTACT PRIN TELEFON
Utilizatorii care și-au furnizat numărul de telefon pot fi contactați în scopuri legate de A.N.R.D., precum și pentru a satisface cererile de asistență.
Date personale colectate: număr de telefon, e-mail.
CONȚINUT INCORPAT DE PE ALTE SITE-URI WEB
Articolele de pe acest site pot include conținut încorporat (de exemplu, videoclipuri, imagini, articole etc.). Conținutul încorporat de pe alte site-uri web se comportă exact în același mod ca și cum vizitatorul ar fi vizitat celălalt site web. Aceste site-uri web pot colecta date despre dvs., utiliza cookie-uri, integra urmărire suplimentară de la terți și monitorizează interacțiunea cu acestea, inclusiv urmărirea interacțiunii dvs. cu conținutul încorporat, dacă aveți un cont și sunteți conectat la acele site-uri web. Serviciile cuprinse în această secțiune permit controlorului de date să monitorizeze și să analizeze datele de trafic și sunt utilizate pentru a ține evidența comportamentului utilizatorului.
GOOGLE ANALYTICS CU IP ANONIMIZAT (GOOGLE INC.)
Google Analytics este un serviciu de analiză web furnizat de Google Inc. (“Google”). Google utilizează datele personale colectate în scopul urmăririi și examinării utilizării S.O.S. RO, compilarea rapoartelor și partajarea acestora cu alte servicii dezvoltate de Google. Google poate folosi datele personale pentru a contextualiza și a personaliza reclamele propriei rețele de publicitate. Această integrare Google Analytics face adresa dvs. IP anonimă. Anonimizarea funcționează prin scurtarea adresei IP a utilizatorilor din granițele statelor membre ale Uniunii Europene sau din alte țări care aderă la acordul privind Spațiul Economic European. Doar în cazuri excepționale, adresa IP va fi trimisă la serverele Google și va fi scurtată în Statele Unite.
Date personale colectate: Cookie-uri; date de utilizare.
Locul procesării: Statele Unite – Politica de confidențialitate – Opt Out. Subiect care aderă la Privacy Shield.
SERVICII ON-LINE
Datele personale colectate sunt folosite pentru furnizarea de servicii către utilizator
Cookie-uri
Dacă lăsați un comentariu pe site-ul nostru, puteți alege să vă salvați numele, adresa de e-mail și site-ul web în cookie-uri. Ele sunt folosite pentru comoditatea ta, astfel încât să nu fii nevoit să reintroduci datele tale atunci când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor dura un an. Dacă aveți un cont și vă conectați la acest site, va fi setat un cookie temporar pentru a determina dacă browser-ul dumneavoastră acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este șters atunci când închideți browser-ul. Când vă conectați, vor fi setate mai multe module cookie pentru a vă salva informațiile de conectare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de conectare durează două zile, iar modulele cookie de opțiuni de ecran durează un an. Dacă selectați „Țineți minte”, autentificarea dvs. va persista timp de două săptămâni. Dacă vă deconectați de la contul dvs., cookie-urile de conectare vor fi eliminate. Dacă editați sau publicați un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în browser. Acest cookie nu include date personale, ci pur și simplu indică ID-ul articolului tocmai modificat. Expiră după 1 zi.

Drepturile utilizatorului
Utilizatorii pot exercita anumite drepturi cu referire la datele prelucrate de proprietar.
În special, utilizatorul are dreptul la:
Retragerea consimțământului în orice moment. Utilizatorul poate revoca consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal exprimat anterior;
Se opune prelucrării datelor sale.Utilizatorul se poate opune prelucrării datelor sale atunci când aceasta are loc pe o altă bază legală decât consimțământul. Mai multe detalii cu privire la dreptul de opoziție sunt indicate în secțiunea de mai jos;
Accesarea datelor peronale. Utilizatorul are dreptul de a obține informații cu privire la datele prelucrate de proprietar, asupra anumitor aspecte ale prelucrării și de a primi o copie a datelor prelucrate;
Verificarea și solicitarea rectificării. Utilizatorul poate verifica corectitudinea datelor sale și poate solicita actualizarea sau corectarea acestora;
Obținerea limitării prelucrării. Când sunt îndeplinite anumite condiții, utilizatorul poate solicita limitarea prelucrării datelor sale.În acest caz, proprietarul nu va prelucra datele în alt scop decât conservarea acestora;
Obținerea anulării sau ștergerea datelor personale. Când sunt îndeplinite anumite condiții, utilizatorul poate solicita anularea datelor sale de către proprietar.
Primirea datelor personale sau transferul către un alt proprietar. Utilizatorul are dreptul de a-și primi datele într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit de un dispozitiv automat și, acolo unde este fezabil din punct de vedere tehnic, de a obține transferul fără obstacole către alt proprietar. Această prevedere este aplicabilă atunci când datele sunt prelucrate cu instrumente automatizate, iar prelucrarea se bazează pe consimțământul utilizatorului, pe un contract la care utilizatorul este parte sau pe măsuri contractuale legate de acesta.
Depune o plângere. Utilizatorul poate depune o plângere la autoritatea competentă de supraveghere a protecției datelor cu caracter personal sau poate intra în justiție.
Detalii privind dreptul de opoziție
Atunci când datele cu caracter personal sunt prelucrate în interes public, în exercitarea autorității publice conferite proprietarului sau pentru a urmări un interes legitim al proprietarului, utilizatorii au dreptul de a se opune prelucrării din motive legate de situația lor particulară. Utilizatorilor li se reamintește că, în cazul în care datele lor sunt prelucrate în scopuri de marketing direct, se pot opune prelucrării fără a furniza niciun motiv. Pentru a afla dacă proprietarul prelucrează date în scopuri de marketing direct, utilizatorii se pot referi la secțiunile respective ale acestui document.
Cum să vă exercitați drepturile
Pentru exercitarea drepturilor utilizatorului, utilizatorii pot îndrepta o solicitare către datele de CONTACT

 

  • Programul Partidului - disponibil AICI

 

  • Statutul Partidului - disponibil AICI
     

 

[PREZENTARE] [EVENIMENTE] [COMUNICATE] [FILIALE] [MEMBRI] [SIMPATIZANTI] [CADRU  LEGAL] [CONTACT]

Copyright © PARTIDUL POLITIC ALIANTA NATIONALA PENTRU RENASTERE SI DEZVOLTARE - ANDR. Toate drepturile rezervate